Ik beleef: poëzie 2005

welwelwel, was dat toch een stap om te zetten, dat optreden daar in de Charlatan te Gent. Prins had me al verschillende malen aangemoedigd voor dat optreden, maar ik bleef tot op het einde bitter enthousiast. Toen we gisterenmiddag in Gent aankwamen en de auto (je weet wel, die inktblauwe) parkeerden, kreeg ik plots de kriebels en verkoos om te blijven zitten, desnoods de hele namiddag. Het zou Prins niet zijn om me er nog maar eens niet van te overtuigen toch mee te doen.
Zo stonden we daar aan te schuiven bij de inschrijving toen X Roelens ook maar eens kwam opdagen. Leuk zou het worden allemaal. We moesten een citaat van onszelf opschrijven (wat veel gefilosofeer teweegbracht) en werden geïnterviewd en gefotografeerd voor en na het optreden. In de tussentijd moesten we gewoon wachten, wachten, wachten op de uitslag. We besloten onze tijd wat nuttig te besteden en gingen nog wat eten samen met twee andere deelnemende dichteressen. Onderweg liepen we bijna recht in de armen van Alfred Schaffer. Voor Xavier was dat blijkbaar geen onbekende maar Prins daarentegen had geen idee met wie hij te doen had. En dat is wel jammer te noemen omdat Prins eigenlijk nog iets met de man te bespreken had. Verdorie, waarom kijkt Prins bij dichtbundels toch nooit eens naar het portret op de achterflap? Schaffer vertoefde in Gent voor het ‘Dichter aan huis’- evenement dat het hele weekend plaatsvond in zo’n 30-tal Gentse huizen. Spijtig dat we dat moesten missen vanwege de deelname aan poëzie2005. Als er al eens iets poëtisch te doen is, valt het allemaal op dezelfde datum. Zo had Prins die morgen in de krant ook nog gezien dat een poëzieroute plaatsvond in de streek van Deinze. Het is niet fair.
We keerden omstreeks zes uur terug naar de Charlatan om de uitslag te horen. Die was best wel ontnuchterend te noemen. Geen van ons drietjes zat erbij en dat ondanks de uitstekende commentaar die X bijvoorbeeld gekregen had. Om de ‘wie wel dan, gvd?’-vraag op te lossen, hadden we wat problemen. We kennen Rita de Pita (zij bleek nochtans niet enthousiast over de commantaar die ze gekregen had), Sacha de Bakker, Prins kende nog een zekere Jeroen maar voor de rest niemand meer. Allemaal nieuw talent dus. Laat ons dat maar hopen. Woensdag komen de filmpjes online. We zullen met argusogen kijken, dat is zeker.

Toen ik thuiskwam kreeg ik nog een dichterlijke ingeving, die werkte ik vandaag af. De inspiratie kwam niet uit het ijle. Misschien is het iets voor in de voorrondes van P², het podium voor Poëzie in Menen waaraan ik misschien wel deelneem nu.:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s