ik beleef: den hopsack

Het was allemaal best gezellig in het caféetje ‘Den Hopsack’. Niet veel volk maar wél aandachtige luisteraars. Mensen die weten wat hen te wachten staat die avond. Guy Van Hoof, de organisator van de literaire avonden aldaar verwelkomde ons hartelijk. Theo Slachmuylders kende hij duidelijk. Van Prins had hij alleen maar veel goede dingen gehoord en mij, mij kende hij niet. Zo stelde hij ons dan ook in het driemaandelijkse tijdschrift voor. Vijftien regels over het leven en werk van Theo, één regeltje over Prins -David Troch valt op en fascineert door zijn originaliteit en durf- en voor mij had Guy de volgende tactische zet gemaakt: Van Sylvie Marie het volgende gedicht…
Fijn, we konden eraan beginnen, eerst deed Theo zijn ding, met oude dagboeken en schriften liet hij ons even meedwalen in zijn schrijversverleden. Zo ontdekten we dat Theo vroeger over zijn leerkrachten niet al te fraaie limericken en grafopschriften bedacht. Het was best wel boeiend en ook het publiek vond de opzet origineel.
David en ik hadden besloten samen op te treden, om en om een gedicht en dat een uurtje lang. Het werkte, het publiek vond het boeiend. Tja, De Nijmegen-tactiek noemen we het, het werkt altijd, ook deze zomer in Leerdam zullen we ze gebruiken.
Verder geen gebroken glazen, een uitnodiging van Guy om nog eens terug te komen, een uitnodiging van een ander podium om ook daar eens op te treden en… (mag ik het zeggen, David?)… een…. ah, hij vertelt het zelf wel als het moet.

Groet,
Sylvie
Advertenties

4 gedachtes over “ik beleef: den hopsack

 1. Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

  Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

  Get these Degrees NOW!!!

  “BA”, “BSc”, “MA”, “MSc”, “MBA”, “PHD”,

  Get everything within 2 weeks.
  100% verifiable, this is a real deal

  Act now you owe it to your future.

  (413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s