Dag

Zo wacht je op het perron. De trein komt zo. Je slaat een boek open en begint te lezen. Je mist je trein, te druk aan het lezen geweest. Je stopt het boek in je rugzak, knoopt die heel goed dicht en gaat een geschenk kopen voor vader. Onderweg let je goed op de mensen die je voorbijkomen. Je weet nooit wat ze in je rugzak verloren hebben. Je gaat in de winkel aan kaartenrekjes draaien. Als je hapert met je rugzak aan een ander rekje, draai je je verschrikt om. Je bent op je hoede.
Bij het terugkeren naar het perron met een geschenk voor vader in de hand, zie je een oud koppeltje aan de rand van de rails genieten van de wind. Een tikje en ze liggen op de sporen.
De trein komt eindelijk aan. Je stapt in en neemt plaats op de eerste zetel in de wagon, vlakbij de uitgang. Naast je komt een meisje zitten. Ze is druk aan het tokkelen op haar vermoedelijk nog niet zo oude gsm. De treindeuren staan nog open. Je kan haar een klap in het gezicht verkopen, de gsm uit haar handen rukken en de trein uit rennen.
Je staart naar buiten. De trein stopt één, twee, drie keer. Dan wil je uitstappen. Voor je neemt een bejaarde dame nog even de tijd. Ze klampt haar tengere hand aan de treindeuren en haar andere hand waarin haar handtas bengelt, strekt ze uit om het evenwicht te bewaren. Haar linkervoet zweeft in het ijle. Haar omverduwen en de handtas meegrissen.
Aan het station wacht je moeder je op. ‘Dag moeder,’ zeg je. ‘Dag dochter.’
Advertenties

Een gedachte over “Dag

  1. Duistere gedachten. Ik weet niet of het slim is het uit te spreken, maar ik heb zoiets met kleine hondjes, af en toe met kleine kinderen en vaak met mensen die met krukken lopen. Een tikje en ze vliegen of liggen.

    Ik hou me altijd in…jij ook, gelukkig.

    Graag gelezen,

    Bart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s