boekenboekenboeken…

Dit weekend gekocht: een dertigtal boeken. Vrijdag een tiental op het Boekenfestijn in Brussel, zaterdag een twintigtal in de bib van Tielt waar ze afgeschreven boeken aan banale prijzen te koop zetten. Zo hebben we weer wat om onze ogen over te laten glijden. Toch bleef het zondag moeilijk om ook op ‘Het andere boek’ niet te gaan kopen. Prins en ik hebben ons ongelooflijk moeten inhouden. Dat is min of meer gelukt, hé Prins? Zeg ja, zeg ja,…

Op de eerste voorronde van de West-Vlaamse Poëzieslag hebben we geen boeken gekocht. Dat kon je daar niet. Althans, niet rechtstreeks, zo bleek. We waren er omdat Prins het tegen Rita de Pita, Peter Kluppels, Roop, Pandorra en Hannes Vanhee (de enige échte West-Vlaming) op moest nemen. Dat is ‘m gelukt. Het publiek was alweer niet je dat en zes deelnemers is nu ook niet helemaal een topaantal (normaal moest ook Sammy deburghgraeve meedoen), maar uiteindellijk was het wel erg spannend.
Kort: Rita de Pita en Peter Kluppels zetten volgens mij een heel sterke performance neer. Ik had de indruk dat beiden heel goed wisten wat ze wilden bereiken en dat straalde ook op het publiek af. Iedereen (die luisterde) kon goed volgen. Roop en Pandorra konden dat volgens mij wat minder. Ze waren verwarder en gaven ook minder rustpauzes om hun teksten te doen ademen. Prins zat er voor mij dan weer tussen. Hij is geen ‘echte ‘ performer maar hij kan de aandacht wel op zich richten. Vandaar dat ik ’t eens ben met de einduitslag, dat Rita, Peter en Prins doorgaan. Over Hannes? Niet slecht voor ’n eerste keer, het lef en de improvisatie zitten er al in, nu nog aan het cliché ontsnappen en ‘ein star ist porn’.
Met de prijs waren we het dan weer minder eens: een bon om nog maar eens boeken te gaan kopen. Een noodlottig toeval. Of iets in die aard.

Een gedachte over “boekenboekenboeken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s