Naar Edinburgh en terug

Je moet’t maar doen, zomaar eventjes in twee dagen met ’n cruise naar Edinburgh gaan en terugkeren. Het is gek, Guido-gek. De studentenorganisatie bedankt haar leden graag op ’n spectaculaire wijze. Vorig jaar nog kon je heen en terug naar Barcelona voor één avondje fuiven. Nu werd ’n heuse Pirates of the Caribbean-cruise naar Edinburgh ingezet met J&B-booze voor iedereen. Ik ging niet mee als student, maar als VIP. Prins kan namelijk ook nog wat anders dan schrijven alleen, hij sluit als jointpromo-PR-man voor Walt Disney af en toe nog eens ’n fijne deal.
Fijn was het wel. In totaal hebben we dit weekend meer dan dertig uur mogen dobberen op het water om dan ’n blitsbezoek van nog geen vier uurtjes aan Schotland te brengen. Het fijne zat ‘m niet in het feit dat ’t bezoek zo kort was -dat mocht gerust nog wat langer duren- maar het lag eraan dat ’t op de boot toch zó waggelen was! In het doorgaan naar Schotland waggelde iedereen vooral onder invloed van de whisky-ginmix, in het terugkeren naar Zeebrugge was dat meer door het feit dat de woelige zee ons allemaal zeeziek maakte. Er is niet veel avondeten dat die nacht op ’n normale wijze het lichaam heeft verlaten. En al is het vies, het leverde ook wel érg grappige en zielige taferelen op. Stel je maar eens voor: je ziet’n man in vliegende vaart naar buiten, naar het dek rennen om er zijn maaginhoud te ledigen. Hij buigt zich over de reling, maar de 12 Beaufort-wind is ‘m iets te slim af en blaast het goedje recht in zijn gezicht terug.
Ai.
Mja.
Ik weet’t dit heeft héél weinig met poëzie of literatuur te maken, maar toch, al het waggelen kan wel tot inspiratie leiden… De resultaten daarvan komen later misschien nog boven water. Alvast één hard (literair) feit om dit stukje af te ronden: toen ik thuiskwam, kreeg ik van Gierik ’t fijne bericht dat drie gedichten van mij in ’n volgend nummer geplaatst zullen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s