Literaire Prijs stad Harelbeke

Neen, bij de prijswinnaars waren we ditmaal niet, maar het weerhield Prins en ik er niet van om de 28ste Dag van het Woord in CC Het Spoor te Harelbeke bij te wonen. We moesten al in de buurt zijn voor om wat lege wijnflessen te droppen, maar de echtere reden om de uitreiking toch mee te pikken, is dat vooraleer het geld wordt uitgedeeld, we eerst nog mogen genieten van een show die volledig in elkaar is gestoken door de plaatstelijke Academies voor Muziek en Woord en voor Beeldende Kunst. Die zat dit jaar weer propvol podiumwerk, al werd de tweede act helaas afgelast omdat de coördinator ziek was. Schoten nog de eerste en de laatste act over, waarbij Prins en ik vooral de laatste konden smaken: een monoloog, alluderend op werk van Luuk Gruwez, en dat helemaal gebracht in het West-Vlaams.

Achteraf bleek gelukkig dat er geen Nederlandse laureaten in de zaal zaten – dat was vorig jaar nog wél het geval. Neen, dit jaar kaapten alleen Belgen de prijzen weg.

Voor de jongeren waren dat:
1) Laura Tack (°1988) uit Heule
2) Roel de Meu (°1981) uit Leuven
3) Bo Vanluchene (°1988) uit Waregem
4) Francis Doornaert (°1989) uit Zwevegem
5) Wouter Steyaert (1982) uit De Pinte

Voor de volwassenen:
1) Martin Carette (°1951) uit Deinze
2) Frédéric Leroy (°1974) uit Brussel
3) Paul Rigolle (°1953) uit Wingene
4) Yella Arnouts (°1959) uit Antwerpen

Het was nog gezellig nakeuvelen met enkele laureaten, vooral als het menens wordt en de organisatie ons als laatste mag uitzwaaien. We vonden het allemaal in orde, al had een juryverslag bij een wedstrijd als deze ons niet echt misvallen. Maarten De Pourcq was de enige van de drie leden die aanwezig was, hij kon misschien, ook namens Bernard Dewulf en Peter Verhelst, een woordje gedaan hebben over de beslissingen. Dat staat nooit mis op een dag van het woord. Al bij al blijft dit een interessante westrijd. Met ’n paar e-mailadressen in de hand, kan ik alvast weer verder voor enkele afleveringen van Dichters.

2 gedachtes over “Literaire Prijs stad Harelbeke

 1. Hallo Sylvie Marie!
  Gek toch, hoe klein de wereld… kom ik je hier tegen over Harelbeke. En ik moest hoogdringend nog bloggen over Harelbeke: over Yella Arnouts dan nog wel! Een van de Gouden Juryleden van ‘onze’ 160-wedstrijd. Yella Arnouts is nl. ook een oud-leerlinge van me en daarom was ik dubbel blij dat ze als ‘Woord’-specialiste én dichter tijd wou maken om mee te jureren. Zomaar, uit liefde voor de poëzie en voor dit jongereninitiatief. Weetjenogwel… ik heb jou trouwens pas geblogd in een demo van Sofie Cerutti. Ik hoop vast dat je me dat niet kwalijk neemt. Laten de mooie woorden van de Gouden Jury jou tot troost zijn. Ik hoop dat je ze ondertussen toch gelezen hebt?
  (En waar sta je juist op precies160.nl? Ik zoek en zoek en vind je niet? Zit ik in de verkeerde rubriek misschien?)
  In elk geval: zeer fijn dat jij mee in de wedstrijd was, we voelden ons verguld!
  En nu zet ik je vlug op de blogroll… jij verdient daar een ereplaats, vind ik.
  Heel veel succes – ik zal hier dikwijls komen kijken hoe het met literatuur en poëzie staat. Die passie deel ik met je…
  Heel veel succes en veel vriendelijke groeten
  Janien van janien.wordpress.com (een pas gestart ‘leerblogje’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s