Rythm on Stage Breda

Het dagelijkse ritme werd zaterdag na de prijsuitreiking in Merendree inderdaad nog meer onderbroken door Rythm on Stage, een avond volgepropt met ‘dubstep en poetry slam, met loodzware bassen, hiphop en jazz’, zoals de flyer het zelf aankondigde. ‘Handen en voeten drummen zinderende gedichten in de symfonie van alledag’, beloofde het, en dat was het écht.

Prins mocht rond halftien beginnen met zijn ‘Poëzie zonder zakdoek’, een heruitgave van zijn gastoptreden in café den Hopsack een tijdje geleden. Er zat ditmaal wel nog veel meer schwung in wat tot abnormaal veel applausjes leidde.

Daarna was het de beurt aan The SoundFloor: ‘Metalen snaren, metalen taps, handen, voeten en een heleboel oren. Marije Nie danst op de SoundFloor, een interactieve electronische tapvloer, waarmee ze haar sound manipuleert’, aldus de flyer. En zo was het ook.

De ‘Voorstelling voor Arrangementen’, die erop volgde was origineel inderdaad. De flyer sloeg alweer de spijker op de kop.’Een symfonie van alledag waarin we soms instrument zijn en soms de dirigent’, verwijzend naar de instrumenten zoals de fietspomp en de PVC-buis die de artiesten als instrumenten gebruikten. Ze mochten zowaar een bisnummertje doen, zo enthousiast was het publiek.

Jee Kast sloot de avond niet af, maar voor ons wel, de volgende morgen wachtte De Gordel immers immens vroeg. Hij was in vorm en verkocht dankzij mij waarempel een CD!

Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen: Hier heb ik hard voor gewerkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s