Marc De Bel weer opa

Peppa, dat is de naam van het zesde kleinkind van Belgisch jeugdschrijver Marc De Bel. Het kleindochtertje werd gisterennamiddag geboren. In een werkloze bui mocht ik Prins gisteren helpen op de persconferentie voor de voorstelling van de twee eerste luisterboeken van De Bel: namelijk Prins Blauwert en Het Verhaal van Hebbert Wezel. Ook Lucas van den Eynde die Prins Blauwert voorlas, en Brian Clifton, die voor de muziek zorgde, waren er. Het werd een leuke, blauwe namiddag die werd afgesloten met een glaasje Kriegelbier ter gelegenheid van het nieuwe kleinkind.
***
Wat de dichtavond ‘Vlaams!’ in Zoetermeer betreft, had ik nog een verslag beloofd. Helaas, ik vrees dat dat een kort verslag wordt. De avond werd immers, door een gebrek aan organisatie en communicatie, een miskleun waar dichters als Leonard Nolens en Miriam Van Hee zelfs met hun ergste rampscenario’s nooit op hadden gerekend. Norbert De Beule werd er helemaal zenuwachtig van en Prins ging zich bijna schamen. Ruth Lasters bleef er echter vrolijk bij. Hoe ze rond haar as draaide en zei: ‘ik ben verliefd, zie je ’t niet?’. Ook de hoboïste was niet uit haar lood geslagen en kon met haar hobokunsten op aandacht en bijval rekenen. Gelukkig konden we alles (vooral de slechte start) achteraf wegdrinken met heel veel wijn en wegzakken in ’n zacht hotel-/bejaardentehuisbed.
Volgend jaar mag dit gerust terug, heel graag, al stel ik toch voor om: 1) nog wat meer reclame te maken zodat er ook publiek bij komt kijken (daar waren middelen genoeg voor), 2) een signeersessie pas ná de voorstelling in te lassen en 3) als organisator bereikbaar en liefst op de plek van het gebeuren te zijn.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s