Uitreiking debuutprijs ‘Het Liegend Konijn’

Gisteren kreeg Ester Naomi Perquin in Brussel officieel de eerste debuutprijs ‘Het Liegend Konijn’ overhandigd voor haar bundel Servetten Halfstok, uitgegeven bij Van Oorschot. De bundel werd gekozen door een jury samengesteld uit Menno Wigman, Mustafa Stitou, Marjoleine De Vos en Geert Beulens en werd voorgezeten door Jozef Deleu.
Prins en ik waren er met veel plezier bij. En het was ook de moeite. Je ziet niet elke dag een Europese Commissaris in levende lijve. Laat staan dat die dan een poëtische prijs overhandigt. Die Europese Commissaris was de Slovaak Jan Figel, belast met onderwijs, opleiding, cultuur en jeugdzaken in de EU. Het leukste was dat hij het gedicht ‘Staatsgeheim’ van Perquin ook in het Slovaaks voorlas. Dat gedicht werd immers in de 22 andere EU-talen vertaald. Aan Figel om het in zijn taal voor te lezen. (Luisteren naar een vreemde taal is iets speciaal. Je probeert tevergeefs herkennig te zoeken en deint mee op een intonatie waarvan je niet weet of het de juiste is. Voor hetzelfde geld hoor je misschien een nieuwe oorlogsverklaring aan.)
Bij deze het gedicht ‘Staatgeheim’ door Ester zelf voorgelezen:
(Eigenlijk bijna ironisch dat net een tekst die de titel ‘Staatsgeheim’ draagt, nu door zovelen kan begrepen worden.)
Overigens herkende ik op de receptie ook nog mijn middelbare-schooldirecteur en die blijkt een fervente Meander -lezer te zijn! Ja, soms is de wereld klein.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s