Ik beleef: gedichtenwedstrijd 750 jaar Meir

Het kan! Een uitreiking van een poëzieprijsje die niet langer dan één kwartier duurt!

We maakten het eergisteren mee op het stadhuis van Antwerpen. Ter gelegenheid van 750 jaar Meir – u weet wel, die fameuse winkelstraat- werd door Creatief Schrijven een wedstrijdje op poten gezet. Iedereen die iets poëtisch over de Meir te vertellen wist, mocht zijn zinnen opsturen naar een website. Daarop verschenen ze quasi meteen na de inzending. Meedoen kon tot 10 oktober.
Niet alleen de uitreiking was kort, ook de tijd die de jury nam om een winnaar uit te kiezen. Amper tien dagen na de deadline konden Peter Holvoet-Hanssen en Anne-Marie Segers al een winnaar aanduiden. Zeer wonderlijk. Even terzijde: de winnaar was Mark Meekers natuurlijk. Tweede werd -als ik me niet vergis- Bart van Peel, en derde, tja, Prins)
Maar wat ook merkwaardig was, was dat het daar niet bij bleef. Er werden uit de pakweg 50 deelnemers ook nog twee ‘bijzondere eervolle vermeldingen’ toegekend. En dáárnaast ook nog een tiental ‘gewone eervolle vermeldingen’. Kortom, bijna de helft van de inzenders is bekroond geweest. Nog kortommer, als je niet bekroond bent, dan heb je’t wel begrepen.

O ja, ik deed niet mee! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s