America Today (en Belgium Yesterday)

De films waren mooi! Blij dat ik nog eens twee keer echt achteruit kon zakken voor goed werk! Vooral Lions for Lambs is ’n aanrader. Die gaat overigens pas vandaag echt in première.
Kort geschetst gaat’t over de tweespalt die onder de Amerikanen leeft zes jaar na 9/11. Die tweespalt wordt door twee discussies aangetoond die gelijktijdig ergens in Amerika plaatsvinden. De eerste discussie wordt gevoerd tussen een (democratische) journaliste en een republikeinse ambassadeur, de tweede tussen een professor en zijn leerling over burgerlijk engagement. Tussen die twee dialogen door zien we hoe twee Amerikaanse soldaten ergens in het Afgaanse hooggebergte in een benarde situatie terechtkomen.
De drie verhaallijnen wisselen elkaar telkens af en terwijl de twee discussies onbeslist eindigen, eindigt het verhaal in Afganistan wel zonder marge. Als kijker kun je alleen maar even beduusd en twijfelend achterblijven. Net ’t gevoel zoals het vandaag door de Amerikanen heel sterk wordt beleefd. Sterk dat. Om te onthouden. (Als ik dan denk welke discussie vandaag de overhand neemt in België… om in de grond te zakken van schaamte)

O ja, mijn bijdrage over Steph Goossens staat er!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s