WriteNow / WriteLater

Vrijdag dan toch nog afgezakt naar de prijsuitreiking van WriteNow! in Gent. Ook ik had wat ingestuurd en aangezien ze daar zo vriendelijk zijn om je niet op voorhand te laten weten of je al dan niet in de prijzen bent gevallen, moest het wel. (ja ik maakte kans!). Vóór de uitreiking organiseerde Ruben van Gogh nog een poëzieworkshop in het Poëziecentrum. Best wel vermakelijk was dat. Van Gogh leerde ons dat er drie soorten gedichten zijn:

  • Gedichten die net als een huis zijn, met een deur hier en een venster daar. (of: blablablabla, ik ben zo eenzaam, blabablabla)
  • Gedichten die ongetwijfeld een huis zijn, maar waar de deur en het venster precies zitten, is discussieerbaar. (of: er is een boom in de wei, die staat er helemaal alleen en er sluimert wat avondnevel rond = Eenzamheid of iets anders?)
  • Gedichten die alleen een venstertje van het huis zijn, een doorgeefluik, meer niet, al de rest van het huis moet worden opgeroepen. (of: lees deze tekst en krijg zelf een blok in je maag)

Ik vond het steek houden, maar meer werd er eigenlijk niet gezegd. Er werd vooral gepalaverd over hoe iedereen zijn gedichten schrijft.

De uitreiking liet wat op zich wachten. Pas om negen uur begonnen ze eraan. Gelukkig werden we niet zo heel lang in spanning gehouden. Nadat Van Gogh nóg wat poëzie voorlas en Sophie en Fien nog het beste van zichzelf gaven, was het het moment om er van langs te krijgen. Net zoals bij alle andere voorrondes van WriteNow, was de jury niet te spreken over de kwaliteit van het grote deel van de inzendingen. De voorzitter waarschuwde ons hem dat geen twee keer aan te doen, want met zo’n zelfmoordteksten, zou de jury misschien nog wel eens zelf zin krijgen om er een einde aan te maken. Wonder boven wonder was de jury er toch in geslaagd drie winnaars en een eervolle vermelding uit te kiezien. En de drie winnaars, die waren:

3) Barend Christiaens 2) Thomas Decreus 1) Jan Aelberts

Na het lezen van de inzendingen van winnaar en eerstvolgende, was ik wel onder de indruk. Verdiend! Echt wel. Het is ook altijd leuk als de persoon die naast je zit, mag rechtstaan om de grote prijs in ontvangst te nemen. Wat de bronzen winnaar echter de eer heeft gegeven, weet ik niet. Vooral niet als je weet dat er nog concurrentie genoeg was. Maar leest u de inzendingen en het juryrapport vooral zelf nog eens na op de website.

Advertenties

2 gedachtes over “WriteNow / WriteLater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s