Can’art 2008

Morgen op Can’art 2008
@ Domein Hoeve Vandewalle
in Kuurne om 20 uur en om 22 uur:
…poëzieperformance door Alain Delmotte, Herlinda Vekemans, David Troch & Sylvie Marie

Sylvie Marie (°Tielt,1984) publiceerde poëzie in tijdschriften als Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Krakatau, Lava Literair, Op Ruwe Planken, Dighter, Stroom, Plebs, Komkommer en kwel, Het liegend Konijn en Ballustrada. Ze is terug te vinden in verschillende bloemlezingen en viel hier en daar in de prijzen. Af en toe durft ze ook eens op een podium te staan.

David Troch (°1977) heeft wel eens een hekel aan hoofdletters ; won o.a. de Gerard Vermeerschprijs voor monologen ; publiceerde o.a. in Snoecks, Poëziekrant, De Brakke Hond, Vorm, Op Ruwe Planken en in verschillende verzamelbundels waaronder de Amerikaanse bloemlezing A Generation Defining Itself ; bracht Tot de sterren gericht, Liefde is een stinkdier, maar de geur went wel en ontkroond op papier en o.a. Een doosje dolle dialogen op podiumplanken ; werkt mee aan Meander ; is redactielid van Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift.

Alain Delmotte (°Kortrijk, 18.02.1957). Dichter. Mede-oprichter van het poëzietijdschrift Facture Baroque (1996-2001). Medewerker aan het literaire tijdschrift Dighter. Nam deel als performer aan verscheidene poëziemanifestaties. Vertaalde recente Franse poëzie (o.m. Jacques Izoard, Paul Valet, Jean-Claude Pirotte). Publiceerde o.m. Grondbezit (Bladen voor de poëzie, Gent, Poëziecentrum, 1993), Standplaats (Brussel, Pablo Neruda Fonds, 1997), Onderschrift (Kortrijk, Mayapan, 1997), Warhoofd (Gent, Poëziecentrum, 2002), Lieve Wislawa – Onderschrift II (Kortrijk, Groeninghe, 2003), Colorado (samen met fotograaf Johan Duyck en schilder Lode Laperre – Harelbeke, Stedelijke Openbare Bibliotheek, 2004), Verstekelingen – Onderschrift III (Kortrijk, Groeninghe, 2006). Voor de ‘Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers’ stelde hij de cahiers samen over Renaat Ramon (1999) en Frans Deschoemaeker (2004). In voorbereiding: ‘Voorstander zijn’, gedichten en BnM poëziereeks de Contrabas.

Herlinda Vekemans (°1961) is dichter. Publiceerde in verschillende literaire tijdschriften. Van haar verschenen de bundels Versneden (2005) en Buiging (2006). Een derde bundel is in voorbereiding. Redactielid van De Brakke Hond en Dighter.

Een gedachte over “Can’art 2008

  1. Kan er verdomme- wegens familiale verplichtingen- toch weer niet bij zijn, zeker.
    Doodzonde!

    In elk geval wel heel veel succes toegewenst! En alvast de groeten aan David, Alain en Herlinde.

    Jan (van meenen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s