Dichter(s) in het museum


In oktober mag het Stadsmuseum ’t Schippershof Menen tien kaarsjes uitblazen.
Het afgelopen decennium kwamen tienduizenden bezoekers over de vloer. Gisteren nog zei de museumconsulent van West-Vlaanderen tijdens een vergadering dat ’t Schippershof een pareltje is aan de kroon van de West-Vlaamse musea. De integratie van beeldende kunst en lokale geschiedenis in het historische pand kan de bezoeker best charmeren.
Ook de tijdelijke tentoonstellingen kennen een groot succes. De teller staat eind dit jaar op 78 tentoonstellingen in de galerie. We proberen ieder seizoen opnieuw een mix te brengen van aanstormend talent naast gevestigde kunstenaars. Alle mogelijke kunstdisciplines en heel wat historische items passeerden de revue.
Hoogtepunten dit jaar waren ongetwijfeld de opening van de nieuwe zaal ‘Menen bezet’ op 1 februari en de tentoonstelling met de wereldberoemde Engelse kunstenares Alison Lapper in het voorjaar. Daarnaast vond ik de samenstelling en presentatie van de archeologische zomertentoonstelling over een waterput een grote uitdaging.
10 jaar Schippershof willen we vieren op een speciale manier.
Het hoeven immers niet altijd tentoonstellingen te zijn die we in de kijker plaatsen.
Op de sfeervolle overdekte binnenkoer zal op zondag 5 en zondag 26 oktober poëzie klinken.We vroegen aan twee van onze bekendste dichters, Willy Spillebeen en Jozef Deleu, om allebei een programma samen te stellen.
Op zondag 5 oktober om 11 uur inviteert Willy Spillebeen drie dichteressen: Lut de Block, Lies Koopman en Yerna Van Den Driessche brengen een bloemlezing uit eigen werk.
Op zondag 26 oktober om 11 uur stelt Jozef Deleu het tweede nummer van 2008 van zijn poëzietijdschrift ‘Het Liegend Konijn’ voor. Philip Hoorne, Sylvie Marie en Bart van der Straeten zijn de gasten.
De toegang is gratis .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s