Vandaag in Het Nieuwsblad

IZEGEM/TIELT – Dichters spreken over hun werk
Sylvie Marie heeft eerste bundel klaar
Aan de vooravond van Gedichtendag lezen enkele Vlaamse dichters in Izegem voor uit hun werk. Eén van hen is Sylvie Marie ofte Sylvie De Coninck. De jonge Tieltse stelt binnenkort haar debuutbundel ‘Zonder’ voor.

Donderdag is Gedichtendag, maar Izegem waadt vandaag al in een poëtische bui. Naar aanleiding van de uitreiking van de vijftiende poëzieprijs van de stad worden vanavond om 19.30uur in de bar van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in de Kruisstraat een aantal dichters bijeengebracht. Jooris van Hulle spreekt met Renaat Ramon, Willy Spillebeen, Herman Leenders en Sylvie Marie over hun werk. De dichters lezen daarna zelf voor uit hun oeuvre. Alle aanwezigen ontvangen achteraf een gelegenheidsgedichtenbundel.
Sylvie Marie is het pseudoniem voor Sylvie De Coninck. De 24-jarige Tieltse publiceert sinds 2005 gedichten in literaire tijdschriften als Het Liegend Konijn, de Poëziekrant, het Nieuw Vlaams Tijdschrift en Lava Literair. Ze schreef ook al enkele poëziewedstrijden op haar naam, zoals de Guido Wulmsprijs van Sint-Truiden en de Conceptpoëzieprijs. Verder werkt zij mee aan de redactie van het literaire tijdschrift Meander en stond ze al geregeld op het podium in Vlaanderen en Nederland.
Volgende maand verschijnt haar debuutbundel, een co-uitgave van de Antwerpse uitgeverij Vrijdag en het Nederlandse Podium. In Zonder kan je een veertigtal gedichten van de jonge Tieltse lezen. ‘Al die gedichten hebben één iets gemeen: ze handelen allemaal over iets of iemand ‘zonder’ iets. Zoals over een held zonder moed’, licht Sylvie een tip van de sluier.
Sylvie De Coninck studeerde politieke en sociale wetenschappen in Gent en volgde daarna nog een jaar journalistiek. Momenteel werkt zij als eindredactrice bij Het Nieuwsblad.
Martin Tytgat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s