Soirée littéraire MAZ

soireelitteraire

Beste Mazzisti

Liefhebbers van jong literair talent – jullie dus – kunnen vanaf begin april terecht in de betere boekhandel voor alweer een verse lading Met Andere Zinnen, de twaalfde al intussen. Om dit laatste nummer van de derde jaargang met het nodige tromgeroffel en feestgedruis te lanceren, lezen op zaterdag 28 maart om 20.00 u. vier jonge schrijvers het beste van zichzelf voor. Dit tijdens een literaire avond in Het Goudblommeke in Papier (Cellebroersstraat 55, 1000 Brussel), op vijf minuten wandelafstand van het Centraal Station.

Zullen hun zinnen voor je bloot leggen:
Jeroen Dera
Christoffel Hendrickx
Sylvie Marie
en
Maud Vanhauwaert

Zowel van Jeroen Dera, Sylvie Marie als Maud Vanhauwaert kan je ook gedichten terugvinden in MAZ.twaalf, te verkrijgen na de voorstelling. Verder staat in dit nummer werk van Alexander Baneman, Sarah Dierckens, Amarantha Groen, Frank Keizer, Marie Meeusen, Sonja Schulte en Anna Van Gerve. AMOZ en Matej Bajgar zorgen voor de beeldreportages, en Steven Surdiacourt schreef een essay over de thematiek van opstapeling en verstopping in Flauberts ‘Bouvard et Pécuchet’.

Meer info vind je als steeds op www.metanderezinnen.com, of verneem je via maz@metanderezinnen.com.

Hopelijk tot dan!

De MAZ-redactie
Over de schrijvers
Jeroen Dera (1986) is (hoofd)redacteur van Vooys en Meander, schrijft proza en poëzie en studeert Literatuurwetenschap in Nijmegen. Hij publiceerde eerder in MAZ.zes, maar ook in o.a. Krakatau en Op Ruwe Planken. En onlangs maakte hij de blits op de Nederlandse televisie door de poëziequiz te winnen die voorafging aan de bekendmaking van de nieuwe dichter des vaderlands

Christoffel Hendrickx (1982) is dj, dichter en theatermaker. Net als in de muziek gaat hij in zijn schrijven expliciet op zoek naar de collectieve ervaring, zowel van als in poëzie. Intussen heeft hij, na ‘Altijd hetzelfde anders’, zijn tweede bundel klaar, met de vleselijke titel ‘Jouw vel op mijn vel’.

Sylvie Marie (1984) publiceerde poëzie in tijdschriften als Het liegend konijn, Poëziekrant, De Brakke Hond en MAZ.zes. Haar gedichten werden opgenomen in verschil¬lende bloemlezingen, maakten deel uit van de poëziezomer in Watou, en vielen hier en daar in de prijzen. Voor het online literaire tijdschrift Meander is ze poëziecoördinator. Ze is ook redacteur van het papieren literaire tijdschrift Deus ex Machina. Onlangs stelde ze haar debuutbundel ‘Zonder’ voor, uitgegeven bij Vrijdag/Podium.

Maud Vanhauwaert (1984) studeerde Taal- en Letterkunde aan de UA en Woordkunst aan het Herman Teirlinck Instituut. Ze werkt als freelance theatermaakster/actri¬ce. Meestal schrijft ze zelf de teksten van haar eigenzinnige voorstellingen. ‘Verenigde Straten’ wordt haar eerste dichtbundel. Die wordt in mei aan het publiek voorgesteld. Je kan haar volgen op www.maudvanhauwaert.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s