Prins in De Standaard

Vandaag staat het volgende bericht in De Standaard Der Letteren. Zowel Prins als mijn schoonbroer die de website gemaakt heeft, mag glimlachen.

Rapport

 

let14_gbg28tb1c_1flet_netvantnetDe site van het Poëzierapport is vernieuwd. Het is de plek waar de Vlaamse poëziecommunity zichzelf ontmoet.

Poëzierapport bespreekt Nederlandstalige dichtbundels, aan een tempo van ongeveer een per week. Voor deze maand bijvoorbeeld, zijn dat laat[avond]taal van David Troch en een twee drie ten dans van Eva Cox.

De besprekingen zijn grondig en ontledend en heel instructief. Over de eerste bundel wijst recensent Alain Delmotte er meteen op dat ‘laat’ en ‘taal’ elkaars omgekeerde zijn, wat voor hem de deur opent naar een speelse lezing, en twee zinnen verderop worden we doorverwezen naar een interview met de auteur in een ander onlinepoëzietijdschrift. De recensent tilt ook enkele motieven uit de bundel en onderstut dat met voorbeelden. Zoals we al aangaven: grondig en instructief.

De poëzie van Eva Cox, vernemen we, ‘swingt en springt, lispelt en zingt, verleidt en lonkt, kronkelt en kreunt […]’. Deze recensent gaat er wat barokker tegenaan, maar houdt zich toch ook aan het devies om te ontleden en te instrueren. Wie zelf zijn zegje wil doen, kan een commentaar insturen op een recensie. (fh)

www.pzr.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s