Verslag Poetry Jam op Kunst in de luwte

Eerlijk? Prins en ik vroegen ons af wat ons daar in het stille Roosdaal bij Ninove te wachten zou staan. De affiches beloofden wel ’n rijkgevuld programma met grote namen, maar dat garandeert niet per se dat er ook volk op af zou komen.

Terwijl in het CC Berchem de aftrap werd gegeven voor Koningsblauw 2009 waarbij ik me pas morgen vervoeg, oefenden Prins en ik dus op onze act in Roosdaal. Een echte ‘act’ ja, het was immers de bedoeling om met ons optreden ook eens te tonen dat ‘poëzie’ en ‘performance’ ook samengaan.

De organisator van de avond? Philip Meersman ondersteund door enkelen van Kunst in de Luwte. De andere gasten? Jee Kast en Jelle Meander met Maya Jantar.

Het zag er eerst naar uit dat geen kat naar ons zou komen luisteren. Toch, toen Philip begon te spreken en het publiek klaarstoomde, stroomde het volk plots toe. Toen Prins en ik de micro’s overhandigd kregen, stonden we plots voor een hele hoop aandachtige luisteraars. Heerlijk. Het optreden ging voor mijn part vlot. Voor Davids part ook. Voor het part van het publiek moet je het aan het publiek vragen.

Ook Jee Kast was in form. Toen hij het publiek vroeg wat meer naar voren te komen, ging dat wonderwel goed. Bijna kregen we de indruk dat de zaal propvol stond.

En Jelle en Maya? Die brachten ultrarevolutionaire Franstalige poëzie. Dat is nogal durven in het hartje van Vlaanderen. De afsluiter was ’n hoogtepunt. Maya had van Joost, Philip, David, Jelle en ik een gedicht gevraagd en ging al improviserend en met tussengeluiden over van de ene zin uit het ene gedicht naar een andere zin uit een ander gedicht. Een geweldig spektakel , Maya leek met onze woordenmix zelfs een verhaal verteld te hebben.

De ‘hoeder van onze kudde’ ,Philip, bracht tussen de performances door wat eigen werk en hij mocht de boel ook afsluiten met zijn ‘komma, komma, punt’-gedicht in samenwerking met de dj ter plaatse.

Al bij al een geslaagde avond dus. Als toetje deelde Philips eega, Rozalina, nog ’n kleine attentie uit voor elk, zorgvuldig in tasjes verpakt, zo mooi dat het bijna zonde leek om het te openen. Dat bleek het de volgende dag in ieder geval niet te zijn. Bij deze, Philip en Rozie, bedankt voor de superavond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s