Beauvoorde

poezieenjazz

UITNODIGING

 

Dichters: Roger de Neef – Frederik Lucien De Laere – Sylvie Marie – Ruth Lasters
Paulien van Schaik (zang)
Hein Van de Geyn (contrabas)
Ulas Aksunger (percussie)
 
Poëzie Beauvoordebestaat 40 jaar en heeft een extra feestelijk programma op touw gezet. Op vrijdag 10 juli is er in de kerk van Vinkem (Beauvoorde-Veurne) een swingende happening “Poëzie en Jazz” met dichters Roger de Neef, Frederik Lucien De Laere, Sylvie Marie en Ruth Lasters.

Voor het muzikale luik hebben we niemand minder dan Paulien van Schaik (zang), Hein Van de Geyn (contrabas) en Ulas Aksunger(percussie) naar Beauvoorde gekregen, internationale topmuzikanten uit Nederland.
Zang en contrabas. Muziek ontdaan van alle overbodigheid en terug tot de essentie. Hein en Paulien zijn nu tien jaar samen en komen met hun huidige project weer terug bij de basis. Harmonisch en melodisch hebben de twee weer alle vrijheid om hun grenzen te verleggen. In 2000 kwam de eerste cd Tenderly van dit bijzondere duo uit. Hiervoor ontvingen zij de Edison Jazz Publieksprijs. Er is een interessante gast die met hen gaat optreden: de Turkse drummer/percussionist Ulas Aksunger.
 
Roger M.J. de Neef (Wemmel, 1941) is ondanks zijn leeftijd een jong dichter. Hij ziet zichzelf als de dichter van de verwondering en de diepste herkenning. Zijn gedichten zijn geëvolueerd van de sacrale formulering naar de, alledaagse zegging, van de absolute ernst naar de lichte zelfspot en relativerende ironie. Maar hij blijkt evenzeer een maker van liefdesverzen. Neefs heeft een speciale plaats in de Nederlandse poëzie door zijn jazzgedichten.
De poëzie van Frederik Lucien De Laere (Brugge, 1971) wordt omschreven als rauw, laverend tussen horror en humor, en bestrijkt een breed spectrum van onderwerpen. In de gedichten heerst een surrealistische en bevreemdende sfeer, die doet denken aan Paul Snoek en Gust Gils.
Sylvie Marie (Tielt, 1984) publiceerde poëzie in tijdschriften als Het Liegend Konijn, Poëziekrant en De Brakke Hond. Haar gedichten werden opgenomen in verschillende bloemlezingen, maakten deel uit van de poëziezomer in Watou, en vielen hier en daar in de prijzen.
Ruth Lasters (1979) beschouwt schrijven als de verrukkelijkste variant van piekeren. Zij debuteerde in 2006 met de roman Poolijs bij Meulenhoff/Manteau. Haar poëziebundel Vouwplannen verscheen bij dezelfde uitgeverij. Ruth Lasters is redactielid van De Brakke Hond sinds september 2006. Winnares Debuutprijs 2007.
 
Organisatie: Opbouwwerk IJzerstreek vzw     
Toegang: 10 euro        
Info: Jan Vermeire & Mieke Persyn 058 62 02 72      

Poëzie en Jazz – Vrijdag 10 juli 2009 om 20.00 uur
Kerk Vinkem(Beauvoorde-Veurne)
janvermeire@telenet.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s