Dit weekend: De Nachten, De Nachten en De Boekenbeurs

Een literair weekend, zo kan je het volgende wel noemen. Als je me niet bij de tandarts of op een familiefeest treft, vind je me achtereenvolgens hier:

1) Uitreiking van Humo’s Gouden Aap op De Nachten:

Gouden-Aap-186

Noem het een nostalgische tribute aan HUMO: Guy Mortier interviewt Ever Meulen. De legendarische hoofdredacteur, grapjas en reclameman versus de huisvormgever en illustrator. 2 oude rotten keuvelen bij een glas whisky. Daarna reikt Mortier de Gouden Aap uit. Ik ben één van de tien finalisten.

 

 

2) Voorstelling Print is Dead op De Nachten

Afbeelding-3De wereld staat op zijn kop. In de vier windstreken woedt er een zelden geziene crisis. Her en der wordt het einde der tijden afgekondigd, het einde van de welvaartsstaat, vaarwel luxe, calme et volupté. Kranten verdwijnen, weekbladen krimpen, de rokken worden weer langer en ook de literatuur komt er, zo lijkt het, bekaaid af. Want wordt er nog wel geschreven? En is zo’n papieren boek niet hopeloos verouderd?

In Print is dead komen jonge schrijvers en schrijfsters aan het woord die de onheilsprofeten de mond snoeren. Het plezier van het schrijven staat voorop. Ja, literatuur heeft nog wat te zeggen. En nee, het boek is nog niet dood. Om dit alles kracht bij te zetten wordt het omslag van Print is dead gezeefdrukt en met de hand van stempels voorzien. Elk exemplaar van deze unieke bloemlezing is uniek.

Print is dead bevat verhalen en gedichten van onder anderen Leen Verheyen, Maarten Inghels, Yannick Dangre, Ivo Allewaert, Jan Aelberts Dirk Elst, Eva Mouton, Floris Schillebeeckx, Reinout Verbeke  en ikzelf.

Op De Nachten wordt de bundel voorgesteld, schrijvers lezen hun werk voor en worden geïnterviewd. Print is Dead wordt uitgegeven bij Meulenhoff/Manteau.

3) Signeersessie en écrivain public op De Boekenbeurs

Logo%20Boekenbeurs2009Tussen 13u en 14u zit ik op de stand van Van Halewyck en Vrijdag te signeren. Iedereen welkom uiteraard om te kijken hoe vlotjes ik met mijn pen kan draaien. 🙂 Daarna trekken Prins en ik naar de stand van Creatief Schrijven om er een tweetal uurtjes écrivain public te spelen. Geef ons vier woorden en wij maken in een kwartiertje tijd een gedicht voor je.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s