In Tielt is iedereen dichter! (en ik help daar een beetje bij)

Tussen Gedichtendag 2010 en Gedichtendag 2011 schrijf ik samen met de inwoners van stad Tielt een echt stadsgedicht! Dit is het officiële bericht van de stad:

 

GEDICHTENDAG 2010:
START UNIEK STADSPROJECT IEDEREEN DICHTER
EEN STADSGEDICHT VOOR TIELT

Donderdag 28 januari 2010: Gedichtendag!
Ook de stad Tielt wilde deze hoogdag van de poëzie niet zomaar laten voorbij gaan.  Al vlug dachten we aan een stadsdichter. Logisch, want iedere stad met enig aanzien heeft zijn eigen dichter. Maar toch. In Tielt willen we graag een stapje verder gaan: iedereen wordt (stads)dichter!  Want wat maakt een stadsgedicht goed? Dat iedereen zich er een beetje in herkent.  En hoe kun je dit beter waar maken door iedereen de kans te geven om mee te schrijven aan hét stadsgedicht. Zo werd het idee geboren: dit jaar schrijven we een stadsgedicht!

Natuurlijk dient een dergelijk project begeleid te worden door een ‘echte’ dichter. Dit wordt Sylvie Marie, de furore-aan-het-makende en uit Tielt afkomstige dichteres. We kennen Sylvie Marie vooral door haar bejubelde debuutbundel ‘Zonder’ (2009) en als winnaar van de Humo’s Gouden Aap, wat haar meteen huisdichteres van het weekblad Humo maakte.

Iedereen die zich geroepen voelt om mee te schrijven aan het Tieltse stadgedicht: stuur Sylvie Marie één of twee poëtische regels toe die het begin zouden kunnen zijn van ons gedicht. Uit uw bijdragen selecteert ze de beste inzending. Die wordt in het volgende Stadsmagazine (editie maart) bekendgemaakt. Daarop breien we verder. Ze doet opnieuw een oproep, selecteert een vervolg, enzovoort. Dat gaat zo door tot we op Gedichtendag 2011 een afgewerkt stadsgedicht hebben dat hopelijk door elke Tieltenaar geliefd zal worden.

HOE INZENDEN?
Uw inzending voor de eerste regels van het stadsgedicht kan u bezorgen
• via de post (Iedereen Dichter, p.a. Markt 13, 8700 Tielt)
• per mail op iedereendichter@tielt.be.

DEADLINE?
De eerste inzendingen dienen uiterlijk op 10 februari ingediend te worden. Deze deadline is van tel omdat Sylvie Marie ook nog enige tijd moet hebben om de inzendingen te vergelijken alvorens de bijdrage voor het stadsmagzine te schrijven. Korte deadlines dus, maar de beste dingen maakt men onder tijdsdruk!

HOE HET TIELTSE STADSGEDICHT VOLGEN?
U kan het stadsgedicht en de begeleiding door Sylvie Marie op de voet volgen via
• het maandelijkse Stadsmagazine dat iedere Tieltenaar gratis in de bus krijgt en dat te raadplegen is op www.tielt.be > rubriek Nieuws > rubriek Stadsmagazine
• de website www.tielt.be > klik op de openingspagina door naar ‘Iedereen Dichter’
• de ‘Iedereen Dichter’ nieuwsbrief . Schijf u in op iedereendichter@tielt.be en ontvang vervolgens op geregelde tijdstippen alle nieuws over Iedereen Dichter!

MEER INFO?
Voor vragen over dit project kan u mailen op iedereendichter@tielt.be of bellen naar tel. 051 42 81 72 (cultuurbeleidscoördinator Hendrik Vandenbruwane).

p.a. Iedereen Dichter | Markt 13 | 8700 Tielt
tel. 051 42 81 72 | iedereendichter@tielt.be

Lees mijn column hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s