Nu zaterdag: Tot diep in het donker

Na 28 jaar experimenteren in een landelijke context verplaatst Gwy Mandelinck het concept van de Poëziezomer naar Brugge. Het evenement heet ‘Poëzie in dubbeltijd’, het vers ‘een kleine ritselende revolutie’ van Lucebert dient als inspiratiebron. Hoogtepunt van het gebeuren is de Poëzienacht volgende zaterdag. 

Dit zegt de site:

…tot diep in het donker’ is een grensverleggende poëzienacht die liefhebbers verrast en leken op een prikkelende wijze met poëzie laat kennismaken.

U wordt ontvoerd naar de ‘Uithoeken van de poëzie’ waar acteurs in intieme salons hun lievelingspoëzie brengen. U kan er ook de zintuiglijke theaterperformance ‘The Smile off Your Face’ van Ontroerend Goed beleven.

In de kamermuziekzaal wordt de tweejaarlijkse Guido Gezelle-prijs uitgereikt. De Concertzaal fungeert als podium voor de Toonzetters, topdichters (o.a. Komrij, Nolens, Kopland, Korteweg…) lezen er naast debutanten van niveau. Na een flinke scheut Experiment krijg je een stevige shot Rock-‘n-roll en dooft de nacht uit op de tonen van Jazz en Hiphop.

Van Venijnig Gebroed uit Brugge tot Gerrit Komrij die komt afgereisd uit Portugal, van de gestileerde aftakelingspoëzie van Luuk Gruwez tot de noisy gitaarintermezzi van Mauro Pawlowski, van uitgestoten klankpoëzie tot de breekbare liedjes met een hoek af van Blackie and the Oohoos. ‘…tot diep in het donker’ biedt een rijkelijk en kruidig poëtisch menu.

Ook ik mag op het podium staan. Tussen 22 uur en 23 uur sta ik in de Concertzaal. Een groot moment. Be there.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s