Vrijdag: Zin in Zomer (met Maarten Inghels en Isbells)

 

Zin in Zomer is…

Een literair zomerfestival, waarbij ontmoetingen op een mooie, onverwachte locatie en een combinatie van literatuur, muziek of andere kunstvormen centraal staan. Gevestigde waarden en jong literair talent tonen hun adoratie voor muziek, reizen, een idool of een familielid. Expect the unexpected: onverwachte combinaties van literatuur en andere disciplines, een verrassende cocktail van gasten, mooie locaties in een zomers kader. We bieden een aangenaam totaalpakket. Exclusief maar niet elitair. En… het glaasje wijn ontbreekt natuurlijk niet! De voorstellingen vinden plaats tussen 14 en 30 agustus 2010, in Sint-Truiden, Hasselt en Genk.

 Het programma voor Sint-Truiden:

 Vrijdag 27 augustus: 20.00 uur, Domein Speelhof

 Sylvie Marie en Maarten Inghels, met live muziek van Isbells

Twee jonge literaire leeuwen brengen hun adoratie voor het gedicht en verwijzen naar hun literaire helden. De combinatie met de ingetogen en licht melancholische muziek van Isbells is zeker de moeite waard. Een avond met jong talent in een prachtige setting.

Sylvie Marie, 26 en Vlaams literair toptalent  publiceerde poëzie in tijdschriften als Het Liegend Konijn en Poëziekrant. Ze is redacteur van Meander en het papieren literaire tijdschrift Deus ex Machina. Zij is huisdichter van het weekblad Humo en was in 2007 winnaar van de literaire prijzen van de stad Sint-Truiden (Guido-Wulmsprijs). Haar debuutbundel ‘Zonder’ verscheen bij Vrijdag/Podium.

 Maarten Inghels is dichter, schrijver en coördinator van de Eenzame Uitvaart te Antwerpen. Eind 2008 verscheen zijn poëziedebuut Tumult in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij. Inghels (Borgerhout, °1988) schreef poëzie, columns en kortverhalen voor diverse literaire tijdschriften en treedt regelmatig op met poëzie en tekst-performance (o.a. Koningsblauw, De Nachten, Weerwoordfestival en Wintertuin).

 Isbells, de groep rond zanger Gaëtan Vandewoude (Soon Ellroy), maakt het. Het gelijknamige debuut kon dan ook rekenen op enkele lovende kritieken. De lichtmelancholische, folky songs zijn een waar stukje muzikale poëzie. Een fragment uit de recensie van de cd door Humo spreekt voor zich: Toen wij vier maanden geleden voor het eerst een demo van Isbells te horen kregen liepen de koude rillingen in rotten van drie over onze rug: uitgepuurde betoverende gezongen songs waarin hoop en vertwijfeling schaduwdansen.

Info en tickets: www.zininzomer.be

Prijs: VVK € 5  –  Kassa: € 7 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s