20 maart: Dichter aan huis

En dan nu tijd voor reclame:

Zondag 20 maart 2011 heeft de derde editie van ‘Dichter aan Huis’ plaats. Dit poëtisch gebeuren heeft voor de eerste maal plaats gevonden in Den Haag (Nederland). Ook het Poëziecentrum in Gent heeft dit uitzonderlijk evenement een drietal keren georganiseerd. Op acht lokaties in Wulveringem en Vinkem lezen negen dichters om het uur voor uit eigen werk: om 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur, om 16.30 uur en om 17.30 uur. Men kan dus in totaal vijf dichters bezoeken.
Die dichters zijn niet van de minsten: Hendrik Carette, David Troch, Lut de Block, Luuk Gruwez, Gwy Mandelinck, Sylvie Marie, Renaat Ramon, Hedwig Speliers, Roel Richelieu Van Londersele. Zij lezen ongeveer 20 minuten voor waarna men in dialoog kan gaan met de dichter. De ‘poëtische babbel’ eindigt steeds 20 minuten vóór het verstreken uur om dan op stap te kunnen gaan naar de volgende woordkunstenaar.

Inschrijven kan vanaf 11 uur in het koetsenhuis van het kasteel. Daar krijgt iedere deelnemer de nodige documentatie. De activiteit start om 13.30 uur en eindigt om 18.30 uur. Tickets € 10. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk.

Het vroegere koetsenhuis van het kasteel is bereikbaar via de vroegere speelplaats van de school (nu Snuffelhoek) in de Wulveringemstraat en is het vertrekpunt van deze ‘dichterlijke queeste’.

Organisatie: Opbouwwerk IJzerstreek met medewerking van het Poëziecentrum Gent, Stichting Lezen, Kasteel Beauvoorde (Erfgoed
Vlaanderen), Stad Veurne, Rodenbachfonds.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s