Masterclass poëzie – vanaf 14 januari

Ik werk mee aan de Masterclass poëzie, georganiseerd door Creatief Schrijven. Vier weekends debatteer je in een zeer inspirerende omgeving over poëzie, je krijgt feedback op jouw gedichten en je finaliseert je bundel. Je coach is Daniel Billiet, auter en dichter, bijgestaan door andere dichters, een uitgever en poëziecritici.

Empower your poetry

Beschouw jij jezelf als een gevorderde dichter? Anders gesteld: werd je al vaker genomineerd in diverse niet onbelangrijke poëziewedstrijden? Publiceerde je in meerdere literaire tijdschriften die iets betekenen in het literaire landschap? Heb je diverse schrijfcursussen gevolgd? Treed je af en toe op met je gedichten?

Zo je telkens inwendig knikte dan is deze unieke masterclass poëzie voor jou dé kans om nog enkele stapjes vooruit te zetten als dichter.
Met deze masterclass ‘Empower Your Poetry’ komen we tegemoet aan een vaak weerkerende vraag: hoe kun je als goeie dichter nog doorgroeien? Hoe kan o.m. de afstand tot een uitgever verkleinen? Hoe kun je als dichter niet alleen kwalitatief groeien, maar ook meer aandacht genereren voor je werk?

Empower Your Poetry bestaat uit vier intensieve werkweekends in een uiterst inspirerende, rustige omgeving. Je krijgt fundamentele feedback, neemt deel aan debatten met onlangs gedebuteerde en gevestigde dichters, poëzie-uitgevers, critici, tijdschriftredacteurs… In maart sta je zelf op het programma van een literaire avond in Gent en maak je uitgebreid kennis met de werking van het Poëziecentrum.

De preselectie, door een deskundig panel, is uiteraard bijzonder streng, want er is slechts plaats voor 10 dichters.

Begeleiding

Daniel Billiet, auteur en dichter is hoofddocent en coacht de deelnemers door het hele traject

Gastauteurs/-sprekers

Paul Bogaert (dichter, winnaar van de Cultuurprijs Poëzie 2011)
Koen Stassijns (dichter en docent)
Sylvie Marie (dichteres, ex Humo-dichter)
Paul Demets (poëziecriticus)
Max Temmerman (dichter en organisator van literaire activiteiten)
Jan Pollet (dichter, poëziecriticus)
Hans Cottyn (uitgever bij Uitgeverij Vrijdag)

Tijdstip en locatie

Vier residentiële weekends: 14-15 januari, 25-26 februari, 28-29 april en 12-13 mei in Villa Hellebosch, internationaal schrijvershuis, Vollezele. Op 16 maart krijg je een podiumkans op een poëzieavond in het Poëziecentrum in Gent. Op 17 maart krijg je feedback op je optreden en een uitgebreide rondleiding in het Poëziecentrum.

Prijs

€ 995 – In deze prijs zitten de overnachtingen en maaltijden tijdens de vier weekends in Vollezele + intensieve begeleiding door de hoofddocent en inspirerende themasessies door de gastauteurs en -sprekers. Indien je van 16 op 17 maart in Gent wenst te overnachten, sta je zelf in voor de verblijfskost.

Je kunt een deel van het cursusgeld (250 euro) betalen met opleidingscheques of KMO-portefeuille.

Wil je deelnemen?

Stel je kandidaat door vóór 15 december 2011 volgende documenten te mailen naarinfo@creatiefschrijven.be (graag als onderwerp vermelden: kandidatuur masterclass poëzie):

– 20 gedichten of een manuscript
– je literair cv

Voeg bij die mail ook deze ondertekende intentieverklaring. Enkel volledige inzendingen komen in aanmerking voor selectie. Lectoren beoordelen de inzendingen. Over de selectie wordt niet gecorrespondeerd.  Vóór 5 januari krijg je bericht of je mag deelnemen.

Organisatie

De masterclass poëzie is een initiatief van Creatief Schrijven vzw i.s.m. Uitgeverij Vrijdag en het Poëziecentrum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s