2012-publicaties

Met de intrede van het nieuwe jaar, zijn ook enkele, aan 2012 gebonden publicaties verschenen waarin een of meerdere gedichten van mij zijn opgenomen. Hoihoi!

Dagkalender van de poëzie 2012

Water’ – onder dit motto stelden Tjitske Jansen en Victor Schiferli de nieuwe Dagkalender van de poëzie samen, een dwarsdoorsnede van de poëzie uit Nederland en Vlaanderen en een keur aan zowel recente gedichten als klassiekers. De kalender bevat ditmaal een vrolijke en verrassende selectie gedichten over water in alle mogelijke verschijningsvormen: regen, sneeuw, plassen, meren, zeeën, van gewoon kraanwater tot de natgehuilde stoep van Piet Paaltjens.

Je vindt mijn gedicht ‘avonturier’ op 6 juni 2012

 

 

 

Mijn poëziekalender voor het jaar 2012

In zijn eerste eigen poëziekalender brengt Gerrit Komrij de rijkdom en de warmte van de poëzie inderdaad op dagelijkse basis onder handbereik. Zijn selectie gedichten voor heel het jaar voorzag hij van een erudiet, geestig en vaak zeer persoonlijk commentaar. Met deze kalender dwaalt u een jaar door de schatkamers van de Nederlandse poëzie. Komrij schrijft op sprankelende wijze over zin en onzin in de poëzie, verborgen thema’s en tradities, de wereld van het kind, de magie van Afrikaanse ‘plekname’, de kleur blauw, honden-, katten- en vlooiengedichten, de nalatenschap van Ingrid Jonker, de allermooiste Nederlandse dichtregel, de winnaars van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd en de belangrijkste debutanten van de afgelopen jaren. Uniek is dat hij niet alleen veel eigen gedichten opnam, maar deze ook bespreekt.

Je vindt mijn gedicht ‘kind’ op 24 oktober 2012

 

 

De 100 beste gedichten van 2012 is een selectie gedichten gekozen door Kathleen Ferrier. De bundel biedt vooral een beeld van de poëzie van het voorbije jaar.

Er staan twee gedichten uit ‘Toen je me ten huwelijk vroeg’ in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s