sylvie

Sylvie Marie (Tielt, 1984) is schrijver en schrijfdocent. Ze publiceerde vier dichtbundels en één roman en post regelmatig #gramgedichten op Instagram. Wekelijks begeleidt ze de cursus Schrijver in de academies van Gent, Tielt en Ieper. Daarnaast is ze bij het literaire tijdschrift Deus ex Machina al vijftien jaar actief als redacteur en als Lilith McInky maakt ze deel uit van het fameuze Poëziebordeel

Gedichten van Sylvie werden vertaald in het Frans, Engels, Pools, Roemeens, Italiaans, Spaans en Russisch. Haar werk is gebloemleesd, genomineerd en bekroond. Haar performances zijn geprezen. Ze trad op in binnen- en buitenland op zolders, in kelders, in kastelen en stallen, op boten en op eilanden, op grote rockfestivals en in intieme rendez-voushotelkamers.

In 2009 won ze Humo’s Gouden Aap waardoor ze een dik jaar lang elke week een gedicht in het Belgische magazine bracht. In 2014 kroonde ze zich tot beste all round poetry slammer van België in Slam Brabançonne. In 2017 ontving ze de Prijs Letterkunde van de provincie Oost-Vlaanderen. In 2020 nam ze deel aan het dertigste Internationale Poëziefestival van Medellin, Colombia.