poëzie

Houdingen

Waar schuil je als er een storm op je huis beukt? Als er een rat onder dekens schuift, en een hond aan je voeten siddert? Als je los ligt van elkaar – almaar vaker? In haar vierde bundel Houdingen dicht Sylvie Marie over elkaar verliezen en weer voorzichtig vinden, over de echo van blauwe plekken en de onvoorstelbaarheid van een nieuw begin. En voor alle houdingen daar tussenin.

april 2018

ISBN: 9789460016257

€ 16.50

‘Sylvie Marie is een sieraad voor de poëzie’ – Tzum


Altijd een raam

Waarom kijken mensen zo graag door het raam? Wat doet een raamlijst met het beeld dat erin verschijnt? Het stelt de dingen in perspectief. En het roept vragen op. In heldere en compacte poëzie laat Sylvie Marie zien hoe we verdriet en geluk beramen en er nooit helemaal in opgaan. We werpen zowel binnenskamers als buitenshuis een blik door het glas. Met altijd verlangen naar de andere kant.

Winnaar Prijs Letterkunde van de provincie Oost-Vlaanderen 2017

ISBN: 9789057596735

€ 16.50

‘Een prachtige bundel’ – Awater


Toen je me ten huwelijk vroeg

Wie behoedt wie voor het vallen? Welke dingen wil je behouden door ze nooit aan te raken? Op het moment dat je erin begint te geloven, blijkt de liefde een ‘lome kat met zeven levens’. Toen je me ten huwelijk vroeg stelt, spinnend en krabbend, even harde als liefdevolle vragen. Sylvie Marie schrijft bezwerend. Een bundel als een spel van stilte en storm, vasthouden en weer loslaten, vrolijke dagen en donkere nachten.

Genomineerd voor de Herman De Coninckprijs 2012, de JC Bloemprijs 2013 en de Eline van Haarenprijs 2013

isbn 978-94-6001-113-9
€ 15.00

‘Marie beschrijft sober maar doeltreffend de vage angst die we voelen zodra we dan eindelijk eens menen gelukkig te zijn.’ – Knack


Zonder

Helden zonder moed, personages zonder paspoort, redeneringen zonder nadenken… In de debuutbundel Zonder van Sylvie Marie ontbreekt het aan van alles – opvallend vaak aan onderdelen die juist betekenisgevend zijn. In haar gedichten legt Marie het schurende gemis van deze zaken bloot, om het vervolgens teder beet te pakken, door te lichten, om te keren.

isbn 978 94 6001 0217
€ 15.00

‘Groot talent kan het mysterie verwoorden zonder het te vermoorden. Sylvie Marie is een groot talent.’ – Humo

‘Lekker bruuske liefdespoëzie’ – Trouw