proza

In Speler X maakt de jonge voetballer Guy zijn entree bij een Engelse club in de Premier League. Als hij na zijn eerste wedstrijd op sleeptouw wordt genomen door teamgenoten, kijkt hij vol verbazing toe hoe zij zich in nachtclubs laten omringen door bloedmooie vrouwen.
Enkele jaren later, wanneer Guy s jeugdliefde uit zijn leven is verdwenen, besluit hij net als zijn teamgenoten te genieten van de roem en het exorbitante salaris. Hij wentelt zich in een bestaan vol drank, coke, doelpunten en topescorts, tot hij op een dag opnieuw verliefd wordt. En daarmee zet hij zijn profcarriere op het spel.

Deze roman kent een ongebruikelijke voorgeschiedenis: een advocaat benaderde me met het verzoek of ik het manuscript van zijn client, een anonieme profvoetballer, wilde verfijnen. Ik ging ermee aan de slag zonder te weten wie de tekst had geschreven, monteerde het tot een stilistisch vloeiend relaas en bezorgde het vervolgens bij mijn uitgevers.

Verschenen in maart 2013 bij de uitgeverijen Podium en Vrijdag

Paperback, 18,50 euro 

‘Goed geschreven, een mooie plot, weerzinwekkend accurate typering van het topvoetballersmilieu.’ – De Standaard

‘Vlot vooruitdribbelende roman, waarin de schaamstreek van het profvoetbal in al zijn lelijkheid wordt ontbloot (…) goed geschreven, bedreven met flashbacks en tempowisselingen goochelende roman (…) dus: goeie bal!’ – Humo