cursus/lezing/workshop

Voor meer info over al het onderstaande, stuur een mailtje naar sylviemarie(at)gmail.com.

cursus

Zowel in academie van Gent, Tielt als Ieper begeleid ik aspirant-schrijvers in de opleiding Schrijver. Deze cursus is een uitgelezen plek om je schrijftechniek te verkennen en te verfijnen. Samen met een kleine groep gemotiveerde medeschrijvers ga je op zoek naar je thema’s en talenten. Je leert allerlei genres kennen. Uiteraard werpen we ook een blik op de professionals. 

We komen een heel jaar samen, drie uur per week, tussen september en juni.

lezing

Voordrachten op allerlei gelegenheden en evenementen kunnen in België gesubsidieerd worden door  Literatuur Vlaanderen. Lezingen dienen minstens een (les)uur te duren.

In Nederland gebeurt de subsidiëring door Schrijvers School Samenleving of kortweg SSS.

workshop

Alleen of samen met David Troch bied ik in scholen en bibliotheken workshops poëzie aan. De workshops worden altijd op maat gemaakt van het doelpubliek en de vraag van de opdrachtgever. Zowel volwassenen, jongeren als kinderen behoren tot de doelgroep. Eventueel kunnen deze workshops worden gesponsord door Stichting Lezen. 


specifieke lezingen

poëziepingpong

Dat is een lezing in een spannend jasje die ik samen met dichter David Troch uitvoer. Het lot bepaalt wie van ons met een gedicht begint. Na dat gedicht pikt de ander erop in met een gedicht dat er op één of andere manier op aansluit. Dat kan doordat in beide gedichten hetzelfde woord voorkomt of  doordat de gedichten over hetzelfde onderwerp gaan. Zo rijgen we de gedichten aan mekaar en krijgen we een verhaal dat alle kanten opspringt. We merken telkens weer dat het publiek enorm aandachtig zit te luisteren.

de blinddoek

Via deze voordracht laten we jong en oud op een ludieke manier kennismaken met de poëziecollectie van een bibliotheek. De bibliotheekbezoeker kiest geblinddoekt een dichtbundel uit. Die slaat hij willekeurig open waarna wij het gedicht voorlezen. Dit ontlokt vaak enthousiaste reacties. Bij vorige voordrachten ontleenden heel veel mensen spontaan een dichtbundel uit de collectie.


schrijven in opdracht?

Zowel van particulieren als van professionelen krijg ik af en toe de vraag of ik een gedicht in opdracht kan schrijven. Om een geboorte te vieren, een verlies te verwerken, een speciaal geschenk te kunnen geven. Ja, graag! Ik luister met aandacht naar je verhaal en ga ermee aan de slag. Vul vrijblijvend het contactformulier in voor meer info en ik contacteer je eerstdaags.