lezingen en cursussen

 Cursus Schrijver

Zowel in academie van Gent, Tielt als Ieper begeleid ik aspirant-schrijvers. Deze cursus is een uitgelezen plek om je schrijftechniek te verkennen en te verfijnen. Samen met een kleine groep gemotiveerde medeschrijvers ga je op zoek naar je thema’s en talenten. Je leert allerlei genres kennen. Uiteraard werpen we ook een blik op de professionals. 

We komen een heel jaar samen, drie uur per week, tussen september en juni.

Lijkt dit iets voor jou? Neem dan contact op met:

SAMW TIELT,  samw@tielt.be of 051/42.82.60

SAMW Ieper, muziek.academie@ieper.be of 057/23.94-60

De Kunstbrug Gent, dekunstbrug.sec1@onderwijs.gent.be of 09/230.21.21

of bij mij  klik hier.

Lezingen

… op allerlei gelegenheden en evenementen kunnen in België gesubsidieerd worden door  Het Vlaams Fonds voor de Letteren. Lezingen dienen minstens een (les)uur te duren.

In Nederland gebeurt de subsidiëring door Schrijvers School Samenleving of kortweg SSS.

Speciale lezing: poëziepingpongcropped-schermafbeelding-2013-04-10-om-11-58-56.png

Poëziepingpong? Ja, dat is een lezing in een spannend jasje die ik samen met dichter David Troch uitvoer. Het lot bepaalt wie van ons met een gedicht begint. Na dat gedicht pikt de ander erop in met een gedicht dat er op één of andere manier op aansluit. Dat kan doordat in beide gedichten hetzelfde woord voorkomt of  doordat de gedichten over hetzelfde onderwerp gaan. Zo rijgen we de gedichten aan mekaar en krijgen we een verhaal dat alle kanten opspringt. We merken telkens weer dat het publiek enorm aandachtig zit te luisteren.

Speciaal voor bibliotheken: ‘de blinddoek’.

Via deze voordracht laten we jong en oud op een ludieke manier kennismaken met de poëziecollectie van een bibliotheek. De bibliotheekbezoeker kiest geblinddoekt een dichtbundel uit. Die slaat hij willekeurig open waarna wij het gedicht voorlezen. Dit ontlokt vaak enthousiaste reacties. Bij vorige voordrachten namen heel veel mensen spontaan een dichtbundel mee naar huis.

Interesse? Klik hier.

Workshops

Alleen of samen met David Troch bied ik in scholen en bibliotheken workshops poëzie aan. De workshops worden altijd op maat gemaakt van het doelpubliek en de vraag van de opdrachtgever. Zowel volwassenen, jongeren als kinderen behoren tot de doelgroep. Eventueel kunnen deze workshops worden gesponsord door Stichting Lezen. Interesse? klik hier.

Ook als freelancer bij de vzw Jeugd en Poëzie geef ik workshops en vormingen in scholen en bibliotheken. Contacteer daarvoor flore@jeugdenpoezie.be.

Sylvie Marie met leerlingen literaire creatie in Ieper (c) Tijl Capoen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s