cursus/lezing/workshop

cursus

In Academie De Kunstbrug in Gent begeleid ik aspirant-schrijvers in de opleiding Schrijver. Deze cursus is een uitgelezen plek om je schrijftechniek te verkennen en te verfijnen. Samen met een kleine groep gemotiveerde medeschrijvers ga je op zoek naar je thema’s en talenten. Je leert allerlei genres kennen. Uiteraard werpen we ook een blik op de professionals. 

We komen een heel jaar samen, drie uur per week, tussen september en juni.

lezing

Voordrachten op allerlei gelegenheden en evenementen kunnen in België gesubsidieerd worden door  Literatuur Vlaanderen. Lezingen dienen minstens een (les)uur te duren.

In Nederland gebeurt de subsidiëring door Schrijvers School Samenleving of kortweg SSS.

workshop

Zowel op zelfstandige basis thuis als in scholen en bibliotheken bied ik workshops poëzie en proza aan.

De workshops voor derden worden altijd op maat gemaakt van het doelpubliek en de vraag van de opdrachtgever.

Zowel volwassenen, jongeren als kinderen behoren tot de doelgroep. Eventueel kunnen deze workshops worden gesponsord door Stichting Lezen als ze ook met een lezing gecombineerd worden. 

Voor meer info over al het bovenstaande zoals prijzen en voorwaarden, vul het contactformulier in.


Groepsworkshops najaar 2022

Wat voor schrijver ben je?

Ken uzelf, wisten ze in het oude Griekenland al. En Nietzsche maakte ervan: word wie je bent. Wie zichzelf als schrijver kent, weet het beste uit zijn pen te krijgen.

Door welke bril kijk jij naar de dingen? Plan je wat je schrijft op voorhand of bedenk je alles al schrijvende? Verbeter je jezelf tijdens het schrijven of laat je je eerst gewoon gaan? Ben je een lyricus of eerder een epische schrijver? Op drie maandagavonden leer je met schrijfopdrachten, spel en veel feedback je eigen pennenstreken kennen. Zo ontdek je hoe je ze optimaal inzet om jouw teksten naar een hoger niveau te tillen.

3 maandagavonden van 19 tot 22 uur in Sint-Denijs-Westrem, vlakbij Gent:

19 september
3 oktober
17 oktober

Prijs: 95 euro.

Schrijf je voor 12 september in via het contactformulier en ik bezorg je alle gegevens.


Persoonlijke schrijfbegeleiding

Ben je bezig met een schrijfproject (een dichtbundel, een roman, een reeks kortverhalen) en wil je daar graag persoonlijke feedback op krijgen van me? Dat kan zeker. Stuur me een bericht via het contactformulier en we bekijken samen de mogelijkheden.


Schrijven in opdracht

Zowel van particulieren als van professionelen krijg ik af en toe de vraag of ik een gedicht in opdracht kan schrijven. Om een geboorte te vieren, een verlies te verwerken, een speciaal geschenk te kunnen geven. Ja, graag! Ik luister met aandacht naar je verhaal en ga ermee aan de slag. Vul vrijblijvend het contactformulier in voor meer info en ik contacteer je eerstdaags.